dimecres, 23 de juny del 2010

L'amor no discrimina, per què tu si?

Al 1985 es va establir el 28 de juny com la data per commemorar l'alliberament LGBT, més popularment conegut com Dia de l'orgull gai. En aquesta data serveix de referència als fets ocorreguts a Nova York a l'any 1969, on en un control d'alcoholèmia realitzat al bar “Stonewall Inn”va acabar en agressions verbals i físiques per part de la policia. L'aldarull va provocar protestes i manifestacions durant tres dies i provocà el naixement del moviment social conegut com “Gay Power” i de l'activisme reivindicatiu en defensa dels drets del col·lectiu LGBT. Des de llavors, alguna cosa ha canviat. Però en l'actualitat encara trobem països on les relacions entre persones del mateix sexe es castiga amb la pena de mort, com ara Mauritània, Qatar, Sudan i Nigèria. I d'altres, que l'Estat prohibeix qualsevol acte de reconeixement de les persones homosexuals i transexuals, com ara a Bielorússia, Lituana i Moldàvia.
I a casa nostra?
Tendim a pensar que les batalles a favor de les llibertats personals estan més o menys guanyades, però segons l'Institut Català d'Estudis de la Violència (ICEV) encara un 34% dels joves pateixen insults i agressions físiques per part dels companys/es degut a la seva orientació sexual. Moltes d'aquestes agressions es produeixen en espais públics i compartits (patis escolars, passadissos, etc.) on no hi han mostres rebuig d'aquestes per part de companys/es o del mateix professorat del centre.
Per tant, encara s'ha de treballar per aconseguir una societat tolerant i lliure de prejudicis. Des de Corbera de Llobregat us volem convidar a reflexionar sobre aquesta realitat i a sumar-vos a algun dels múltiples actes que es realitzen arreu de Catalunya. Per conèixer les activitats commemoratives del 28 de juny podeu visiteu la pàgina web del departament d'Acció social i Ciutadania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Novetats de... Dones en xarxa